Imsterade
kaardebol

Wandelingen, workshops, lezingen en meer IVN Heerlen

zaterdag 28 september

Burlende edelherten in Limburg. Om van het burlen van de edelherten te kunnen genieten hoeft men niet naar de Veluwe of de Oostvaardersplassen. Ook in de Weerterbossen zit een kleine groep edelherten. En in de herfst is de bronst met het prachtige burlen en de strijd om de vrouwelijke herten een fantastisch schouwspel. Ook zullen we een leuk stuk door het Weerterbos wandelen.Er kunnen maximaal 20 personen mee
Vertrek is om 14.30 uur (carpoolen) aanmelden: uiterlijk zaterdag 19 september.

donderdag 24 oktober

Marcel Bruinooge houdt een presentatie over paddestoelen. Wat onderscheidt paddestoelen van planten, waar komen ze voor en onder welke omstandigheden. Veel voorkomende soorten paddestoelen worden besproken. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die geinteresseerd is in paddestoelen.
Aanvang 19.30u IVN home

donderdag 26 december

Kerstwandeling. De traditionele en gezellige wandeling op 2e kerstdag. In de omgeving van ons home lopen we door de toch wel mooie natuur, eigenlijk midden in de stedelijke omgeving. Na afloop trakteren we op een lekkere kop erwtensoep en blijven we nog even napraten over het afgelopen jaar. Ook niet wandelaars zijn welkom vanaf 15.00 uur.
Vertrek 13.00 uur.IVN home

Activiteiten IVN Heerlen

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt.
Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Voor de dagwandelingen ook denken aan eten en drinken.

wandellaar