Imsterade
kaardebol

Wandelingen, workshops, lezingen en meer IVN Heerlen

zaterdag 25 augustus

Nacht van de vleermuis. Deze avond zullen we proberen met de batdetector de normaal onhoorbaar roepende nachtelijke fladderaraars te vinden. Tevens wordt onderweg uitleg gegeven over het leven van de vleermuis. U krijgt te horen dat de vele, vaak negatieve, fabels over deze beschermde dieren meestal op onwetendheid zijn gebaseerd. De vleermuis leidt namelijk een heel bijzonder leven en zal zelden overlast veroorzaken. Dit alles in het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis.
Vertrek is om 20.30 uur vanaf het home.

vrijdag 31 augustus

Altijd al meer willen weten over nachtvlinders? Ga naar de vlinderavond met Marcel Prick, dé vlinderexpert van onze regio. We wandelen vanaf het IVN home richting Hoeve de Aar. Daar wordt, na een korte inleiding in de buitenlucht, een laken gespannen met lampen erop. Ook worden boomstammen ingesmeerd met een mengsel van bier, wijn en stroop. Aan de hand van de vlinders die op licht en smeer afkomen houdt Marcel zijn verhaal. Als het regent wordt het een inleiding in het IVN home.
Aanvang is om 19:30 vanuit het home

vrijdag 07 september

Wie scharrelt er in de tuin? Lezing over de egel. Tijdens deze lezingervaart u hoe de egel leeft, hoe we hem kunnen helpen en welke problemen dit leuke beesje tegenkomt. Ook zullen we u vertellen op welke wijze u de tuin egelvriendelijk kunt maken.
Aanvang is om 19:30 in ons home.

zaterdag 06 oktober

Burlende edelherten in Limburg. Om van het burlen van de edelherten te kunnen genieten hoeft men niet naar de Veluwe of de Oostvaardersplassen. Ook in de Weerterbossen zit een kleine groep edelherten. En in de herfst is de bronst met het prachtige burlen en de strijd om de vrouwelijke herten een fantastisch schouwspel. Ook zullen we een leuk stuk door het Weerterbos wandelen. Er kunnen maximaal 20 personen mee, dus van te voren aanmelden: uiterlijk zaterdag 19 september.
Vertrek is om 14.30 uur (carpoolen)

woensdag 26 december

Kerstwandeling. De traditionele en gezellige wandeling op 2e kerstdag. In de omgeving van ons home lopen we door de toch wel mooie natuur, eigenlijk midden in de stedelijke omgeving. Na afloop trakteren we op een lekkere kop erwtensoep en blijven we nog even napraten over het afgelopen jaar. Ook niet wandelaars zijn welkom vanaf 15.00 uur.
Vertrek 13.00 uur vanaf het home.

Activiteiten IVN Heerlen

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt.
Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Voor de dagwandelingen ook denken aan eten en drinken.

wandellaar