Imsterade
kaardebol

Wandelingen, workshops, lezingen en meer IVN Heerlen

donderdag 12 april

Nu de vogels weer langzaam terugkomen houdt Ad Schaaf een verhaal over de vogeltrek. Waarom maken veel vogels jaarlijks in het najaar de lange reis naar het zuiden en in het voorjaar weer terug naar het noorden? Ad bespreekt de verschillende aspecten.
Aanvang: 19.30 uur op het home

zaterdag 05 mei

Middagwandeling Meinweg. Deze wandeling voert ons door het Meinweggebied. Het Nationaal Park De Meinweg biedt een afwisselend landschap met een grote rijkdom aan planten en diersoorten. Tevens is het geologisch een uniek gebied. We zullen deze dag door het gebied zwerven en er kennis mee maken
Vertrek is om 12:00 uur vanaf het IVN home of om 13:00 uur vanaf Venhof Manege/Restaurant, Venhof 2 Herkenbosch.

zaterdag 12 mei

Vogelsafari Heerlen centrum. Tijdens deze safari gaan we uitzoeken welke vogels we in de stad kunnen tegenkomen. Waarom zie je sommige soorten alleen in de stad en hoe kunnen we de stad aantrekkelijk maken voor vogels. Deze en nog andere onderwerpen komen aan de orde tijdens deze safari. Ook kijken we of er nog meer natuur is zo midden tussen de huizen en winkels. Deze activiteit vind plaats in het kader van de Nationale Vogelweek.
Vertrek is om 14.00 uur vanaf het home.

vrijdag 08 juni

Waarom Limburg geen heuvellandschap is? Noor Föllings houdt een verhaal over het landschap en de geologie van onze streek.
Aanvang: 19.30 uur in het home.

zaterdag 09 juni

Wandeling door de holle weg van Welten richting Ubachsberg onder leiding van Noor Föllings. Ze vertelt iets over de geologische aspecten van het landschap en over de (bloeiende) orchideëen die we onderweg tegenkomen.
Vertrek om 10 uur vanaf de parkeerplaats einde Mergelsweg/Kommert in Welten

Activiteiten IVN Heerlen

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt.
Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Voor de dagwandelingen ook denken aan eten en drinken.

wandellaar