Imsterade
kaardebol

Wandelingen, workshops, lezingen en meer IVN Heerlen

vrijdag 07 juni

Waarom Limburg geen heuvellandschap is? Noor Föllings houdt een verhaal over het landschap en de geologie van onze streek.
Aanvang: 19.30 uur Home IVN Heerlen

zaterdag 08 juni

Wandeling door de holle weg van Welten richting Ubachsberg onder leiding van Noor Fölings. Ze vertelt iets over de geologische aspecten van het landschap en over de (bloeiende) orchideëen die we onderweg tegen komen.
Vertrek om 10:00 vanaf de parkeerplaats einde Mergelsweg/Kommert in Welten

vrijdag 14 juni

Wie kijkt er met zijn oren? Lezing over de vleermuis. Tijdens de lezing ervaar je alles over het bijzondere leven van de in Limburg voorkomende vleermuizen. Geen enge verhalen maar een kijkje naar het leven van de vleermuis door de seizoenen. Na afloop heb je geen angst meer, deze heeft plaats gemaakt voor bewondering van deze fladderaars van de nacht.
Aanvang is om 19.30 uur.IVN Home Gallusstraat 1

zaterdag 15 juni

Vleermuisexcursie. Deze avond gaan we, na een korte inleiding, in de omgeving van het IVN home met de batdetector op zoek naar vleermuizen. Al naar gelang we vleermuizen tegen komen gaan we richting de Weltervijver en eventueel verder naar Benzenrade.
Vertrek is om 21.00 uur. IVN Home Gallusstraat 1

zondag 14 juli

Alles over boeren, huizen en gieren. Excursie over zwaluwen. Deze middag maakt u tijdens een wandeling vanaf ons IVN home richting Imstenraderbos kennis met een aantal zwaluwen die in Heerlen voorkomen. We zullen u vertellen over de verschillen tussen de soorten, hoe ze leven, wat ze eten, hoe ze hun nest maken en nog veel meer. U zult verrast zijn over hun doen en laten. En als het weer en de vogels meewerken, zullen we ze ook in actie kunnen zien.
Vertrek is om 15 uur.IVN Home Gallusstraat 1

Activiteiten IVN Heerlen

De activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk, men hoeft geen lid te zijn van het IVN.
Middagwandelingen duren ca. 2 uur en de dagwandelingen ca. 5 uur. Ze worden begeleid door een natuurgids die het een en ander vertelt over de omgeving waar men door heen loopt.
Voor alle wandelingen geldt: denk aan aangepaste kleding en schoeisel.
Voor de dagwandelingen ook denken aan eten en drinken.

wandellaar