Natuurgidsen
gidsen
geleenbeek

Natuurgidsenwerkgroep

Wij wonen in een heel mooi stukje Europa. Ten eerste ons eigen afwisselend Limburgse landschap en ten tweede, net over de grens, de Voerstreek, de Ardennen en de Eifel. In deze omgeving kan men schitterende wandelingen maken en genieten van de natuur.

De Natuurgidsenwerkgroep organiseert regelmatig natuurwandelingen in deze gebieden. Tijdens de wandeling vertelt de begeleidende Natuurgids over bijzonderheden die we onderweg tegenkomen. Niet alleen al het moois komt aan bod, maar wij zijn ook kritisch, bijvoorbeeld als het desbetreffende gebied bedreigd wordt. Het zijn geen ‘kilometervreters’- wandelingen maar we genieten rustig van de omgeving.Wandelingen

Aankondigingen van de wandelingen staan in de regionale pers en ook in de ‘De Natuurgids’. Ook verzorgen wij natuurwandelingen op aanvraag voor verenigingen, bedrijven en instellingen.

Natuurgidsen

De opleiding van de Natuurgidsen gebeurt in de praktijk. Ook bestaat de mogelijkheid om de Natuurgidsencursus te volgen. De werkgroep kan altijd nieuwe gidsen gebruiken.

natuurgids

 Contactpersoon

Alexander Timmers
Telefoon: 045-5712609
GSM : 06-20649872

U kunt ook contact opnemen met het secretariaat IVN Heerlen