Imsterade
Gelderseroos

Werkgroepen

De activiteiten van IVN Heerlen worden vanuit verschillende werkgroepen door minimaal een coordinator gecoordineerd. Leden van de verschillende werkgroepen hebben hun eigen specialisatie en zetten zich in om hun kennis over te dragen aan iedereen die daar oor naar heeft. Er worden onderzoeken gedaan naar de status van de natuur in de gemeente Heerlen en adviese gegeven aan de diverse instanties.

Door de werkgroepen worden diverse activiteiten georganiseerd voor leden van IVN en niet leden. Informatie hierover vind u verder op de site en worden in diverse weekbladen bekend gemaakt

distelvlinder

Donderdag

Inventarisatie van flora en fauna in diverse gebieden in Heerlen.
Onderhoud van het Home en de tuin.

Natuurgidsen

De natuurgidsen van IVN Heerlen trekken er met grote regelmaat op uit. U bent altijd welkom om met hen mee te gaan. U hoeft geen lid te zijn van IVN. Kijk op de activiteiten pagina of er een wandeling voor u bij staat.

Planten

De diversiteit aan planten in Heerlen en omgeving is unique, door de omstandigheden in Zuid Limburg, willen wij in beeld brengen.

Vleermuizen en Zoogdieren

Vleermuizen, muizen, dassen, herten, bevers, egels.....

Vogels

Vogels observeren, inventariseren van gebieden in en rond Heerlen, kennis vergaren en uitwisselen..

Leefomgeving

Het IVN komt op voor de belangen van natuur en milieu in de gemeente Heerlen. De werkgroep Leefomgeving houdt nauwlettend allerlei ontwikkelingen in de gaten